Kumaha mariksa kinerja dasar sensor kakuatan

Tujuan tés sél beban nyaéta pikeun netélkeun korélasi antara gedena nilai kakuatan sareng nilai sinyal kaluaran.

1) Satuan pangukuran

Saprak Konperénsi Internasional ka-11 ngeunaan Metrologi di 1990, nagara-nagara di sakumna dunya sacara berturut-turut ngadopsi International System of Units (SI), anu mangrupikeun unit maju anu langkung lengkep sareng wajar anu dikembangkeun dumasar kana sistem métrik. Éta ditetepkeun dina Newton (N) Salaku satuan kakuatan.

2) Métode ngukur gaya

Kasalahan metoda ngukur nilai gaya tiasa diukur ku cara anu saimbang sareng gravitasi anu dipikaterang, sareng sagala rupa fenomena fisik anu sabanding sareng gaya, sapertos élastisitas, tekanan, piezomagnetism sareng épék sanés tiasa dianggo pikeun ngukur kakuatan . Metodeu umum pikeun ngukur gaya tiasa diringkeskeun salaku pangaruh dinamis sareng pangaruh statis tina ngagunakeun gaya.

① Anggo pangaruh dinamis pikeun ngukur nilai gaya. Dina médan gravitasi, gravitasi bumi ngabalukarkeun objék ngahasilkeun gravitasi, nyaéta beurat. Ku alatan éta, beurat hiji objék anu dipikaterang massa di tempat anu tangtu dina lapangan gravitasi tiasa dianggo pikeun ngukur kakuatan.

② Ngagunakeun pangaruh statik pikeun nangtoskeun nilai kakuatan. Pangaruh statis gaya ngarusak hiji obyék. Upami objékna mangrupikeun awak elastis, numutkeun kana hukum Hooke, dina kisaran elastis, deformasina saimbang sareng kakuatan. Gedéna gaya bisa dipikanyaho ku ngukur jumlah deformasi.

3) Paksa ngukur alat

Alat-alat anu paling sering dianggo pikeun pangukuran gaya nyaéta dinamometer standar, anu akurasi sareng jangkauanna tiasa dipiharep dumasar kana sensor anu diuji.

4) Prosedur pamariksaan

Prosedur utama pikeun nguji sénsor gaya nyaéta: masang sénsor kana mesin ukur gaya standar; sambung sistem deteksi; mariksa dina urutan; kasalahan ngolah data sareng ngitung.

① Syarat instalasi. Nalika sensor anu diuji dikalibrasi kana dinamometer standar, perhatosan kedah dibayar ka pamasangan supados indéks tindakan beban sénsor saluyu sareng fase dinamometer standar. Upami teu kitu, éta bakal nyandak kasalahan dina tés kusabab pangaruh gaya komponén, gaya gurat atanapi distribusi gaya henteu rata. Kaayaan parobahan beban anu disababkeun ku pamasangan anu salah sapertos kieu.

news pic1

② Sambungan sistem. Sistem deteksi sénsor gaya dibagi kana dua bagian: volume input sareng volume kaluaran, sapertos anu dipidangkeun dina gambar.

Nalika sensor anu diuji mangrupikeun sénsor aktip, teu peryogi catu daya bantosan.

news pic2

③ Runut deteksi. Larapkeun 0%, 20%, 40%, 60%, 80%, sareng 100% tina nilai gaya anu dirobah dina sénsor dina tés sacara berurutan, sareng saatos ngalarapkeun nilai kakuatan deui, instrumen deteksi bakal ngajajar atanapi ngarekam sénsor na unggal luhur sareng handap dua Strok mangrupikeun siklus pangukuran, sareng umumna tilu siklus kedah dilakukeun.

Ieu mangrupikeun jumlah tahapan loading sareng jumlah siklus sénsor deteksi anu biasana. Numutkeun kabutuhan, jumlah tahapan loading nyaéta 10 sareng jumlah siklus 5-10 kali.

④ Ngolah data. Data dina titik ukur bakal dikalibrasi dina tabel data sacara proporsional. Numutkeun kana watesan liniér, histeresis, kaulangan sareng sensitipitas sareng cara ngitung kasalahan na, kasalahan maksimal tina indéks sénsor anu dina tés dipikagaduh. Teras numutkeun sarat tina standar propésional atanapi standar téknis produk pikeun sénsor, nangtoskeun naha sénsorna mumpuni.

Shenzhen Xinjingcheng Technology Co., Ltd. utamina dina aktipitas panilitian sareng pamekaran sensor tekanan tegangan, sél beban miniatur, sél beban presisi tinggi, sénsor flowmeter, sénsor S-tipe, sénsor balok sensor sénsor, volume, sareng instrumen kontrol Suplier produksi sareng solusi sistem kontrol gaya.


Pos waktos: Mar-11-2021